Telefon: 031-93 10 13 / Mobil: 0706-31 68 80 info@kullavikshamn.se

Välkommen till Hamndagen 6 juni 12 – 15
Liksom tidigare år tjuvstartar Kullaviks Hamndag med ett Zumbapass ute på piren redan klockan 11.00, och sedan avlöser aktiviteterna varandra i en strid ström, ända tills det strax före 15 är dags för de traditionella nationaldagsbakelserna. Maskoten Glasse bjuder barn i alla åldrar på Triumfglass, KKKK grillar hamnburgare och Restaurang PIR serverar förstås allehanda läckerheter, både under själva Hamndagen och för den som önskar fortsätta firandet hela kvällen:
– Ingen ska behöva gå härifrån hungrig, deklarerar Hamndagsgeneralen Ingemar Nordlund, som också är glad att kunna välkomna Kullavik Swimrun tillbaka.

Swimruntävling i par
Det var i fjol som Erik Gumabon och Anna Krantz tog initiativet till en Swimruntävling till förmån för Barncancerfonden under Hamndagen, och den succén följs upp med en ny upplaga i år. Av säkerhetsskäl tävlar man i par, som simmar och springer en bana runt Kyviken och Korshamn. Anmäl via SMS till 070-910 95 06 och ange lagnamn och namn på båda personerna, samt swisha startavgiften 150 kronor.

Blåljus och provsegling
Som tidigare år har Kustbevakningen, Polisen, Sjöräddningssällskapet och Räddningstjänsten lovat visa upp fartyg och verksamheter, men som alltid är deras medverkan beroende av att de inte behövs vid akuta utryckningar. Att KKKK ordnar provseglingar av diverse jollar under sakkunnig ledning kan vi däremot vara säkra på, liksom att det erbjuds krabbfiske för både små och stora.
– Det blir en trevlig blandning av familjeaktiviteter som ska kunna locka de flesta, så jag hoppas på många besökare och festlig stämning, avslutar Ingemar Nordlund.

Photo: Andreas Pegelow – http://andreaspegelow.com/

Photo: Andreas Pegelow – http://andreaspegelow.com/