Telefon: 031-93 10 13 / Mobil: 0706-31 68 80 info@kullavikshamn.se

Succé för Kullaviks Hamndag!

Ljumma vindar och solsken kännetecknade Kullaviks Hamndag, som idag anordnades för fjärde året i rad. Nationaldagsfirande människor vallfärdade till Kullaviks Hamn, där Hamndagen invigdes sedvanligt klockan 12.00 med salut av Westgiötha Gustavianer. Det omfattande programmet fortsatte sedan i raskt tempo med en mängd aktiviteter för alla åldrar:
– Det var helt knökfullt med folk ett tag, jublade Hamndagsgeneralen Ingemar Nordlund.
– Jag törs nog kalla dagen för dundersuccé. Det är väldigt roligt att intresset för Kullaviks Hamn som mötesplats har ökat så mycket, tillade Mats Pegelow, vår ordförande.

Mats Pegelow är också saxofonist i The Orchestra Big Band, som underhöll med uppskattad storbandsmusik. Från Sjöräddningssällskapets station i Hovås kom Rescue Hans Laurin, Rescue Livbojen Göteborg och Rescuerunner Herbert, som alla deltog i en fascinerande sjöräddningsuppvisning med en simulerad man-över-bord-situation. Polisens dagpatrull fanns också på plats för att visa upp sin verksamhet, medan Kustbevakningen tyvärr hade fullt upp med utryckningar och därför inte kunde närvara på Hamndagen. Det kunde däremot isbjörnen Glasse, som bjöd stora och små på Triumfglass. Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb lockade nya seglare med provsegling av sina jollar under sakkunnig ledning, och serverade även sina populära Hamnburgare:
– Hamnburgarna hade en strykande åtgång, som kunde summeras till 50 procent fler än i fjol, konstaterade Mats Pegelow nöjt.

Både svenska Najadvarvet och slovenska Seascape visade under Hamndagen sina senaste modeller för hugade spekulanter, medan SSPA på Chalmers imponerade med världens första foilande Optimistjolle, som redan blivit en youtubesuccé. Hamndagen rundades inte av förrän vid 15-tiden, med nationalsång ledd av dagens konferencier Erik Gullbransson och hans skönsjungande kollega Lilleva Berglund. Och så fick alla en nationaldagsbakelse att mumsa på:

– Allt klaffade perfekt även i år, och jag vill verkligen rikta ett stort tack till alla medverkande och besökare för den härliga stämningen, avslutade Ingemar Nordlund, som redan börjat fundera över hur årets succé ska kunna toppas till nästa års femårsjubileum.

Kullaviks Hamndag arrangerades för fjärde året i rad av Kullaviks Hamn ef, i samarbete med Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb.

Foto: Nina Brodd

Foto: Nina Brodd

Foto: Nina Brodd

Foto: Nina Brodd

Photo: Andreas Pegelow – http://andreaspegelow.com/

Photo: Andreas Pegelow – http://andreaspegelow.com/

Photo: Andreas Pegelow – http://andreaspegelow.com/

Photo: Andreas Pegelow – http://andreaspegelow.com/

Photo: Andreas Pegelow – http://andreaspegelow.com/