Telefon: 031-93 10 13 / Mobil: 0706-31 68 80 info@kullavikshamn.se

Ett tusental besökare kunde räknas in när femårsjubilerande Kullaviks Hamndag traditionsenligt arrangerades på Nationaldagen. Många ville se premiären för Kullavik Swimrun, som vanns av Göteborgssyskonen Patrik och Elise Löfgren:
– Det var väldigt fint att simma och springa här i Kullavik, och riktigt kul med all publik som hejade på oss, tycker Elise Löfgren, som är hemma över sommaren men annars tävlingssimmar i USA.
Vid tolvslaget invigde Westgiötha Gustavianer Kullaviks Hamndag genom att salutera med svensk lösen, två skott i tät följd. Samtidigt sprack molntäcket upp över alla besökare, som inte bara fick njuta av strålande solsken utan också av allehanda aktiviteter för både stora och små. The Orchestra Big Band underhöll med pampig storbandsmusik och inlevelsefull sång av Erik Gullbransson, som också var Hamndagens konferencier. Från Sjöräddningssällskapets station i Hovås kom Rescue Hans Laurin, Rescue Livbojen Göteborg och Rescuerunner Herbert, och direkt från Azorerna anlände den imponerande 65-fots segelbåten Celeste av Solent för att visa upp sig vid bryggan.

Till Kullaviks Kanot- och Kappseglingsklubbs servering av de speciella hamnburgarna, och till klubbens jolleprovseglingar, ringlade köerna långa under hela Hamndagen. Krabbfisket lockade mängder av barn att prova fiskelyckan, och Triumfglass maskot Glasse bjöd på glass i stora lass. Premiärupplagan av Kullavik Swimrun lockade inte mindre än 66 deltagare, vars startavgifter inbringade 5 000 kronor till Barncancerfonden. Kullaviks Hamndag avslutades förstås med nationalsången och läckra nationaldagsbakelser klockan 15.00, innan arrangörerna kunde pusta ut:

– Det var fantastiskt roligt att se så många Kullavikare och besökare här i hamnen, tycker Hamndagsgeneralen Ingemar Nordlund.

– Hamndagen blir bara bättre och bättre från gång till gång – en riktig folkfest, avslutar Mats Pegelow, ordförande i Kullaviks Hamn ekonomisk förening.

Photos: Andreas Pegelow – http://andreaspegelow.com/