Telefon: 031-93 10 13 / Mobil: 0706-31 68 80 info@kullavikshamn.se

I sommar öppnar nya Restaurang PIR i Kullaviks Hamn, åtminstone om allt går som det är tänkt. Först ska dock en del administrativa hinder övervinnas:
– Vår bygglovsansökan är under behandling, och när vi får klartecken på den är det dags att ansöka om alkoholrättigheter. Förhoppningsvis kan vi vara igång i juni, säger Kyviksbon och blivande hamnkrögaren Henrik Müntzing.

Det är succén med glasskiosken i Kullaviks Hamn som gett blodad tand, även om restaurangidén ursprungligen kom från hamnföreningens ordförande Mats Pegelow:
– Mats kom till mig och tyckte att det skulle vara trevligt att ha en restaurang som samlingspunkt i hamnen, och därifrån har vi spånat vidare, berättar Henrik Müntzing.
– Med en hamnrestaurang utökar vi servicen och befäster hamnens position som hjärtat i Kullavik. Restaurang PIR kan bli en naturlig plats att ses och umgås för alla som bor här – inte bara för båtägarna och för våra medlemmar, menar Mats Pegelow, och pekar på ytterligare en positiv effekt:
– En restaurang på piren lockar vuxna gäster, och kan ha samma lugnande inverkan på mopedkörning och annat busliv, som vi med facit i hand kan se att glasskiosken haft.

För att komma vidare kopplades Kullaviksarkitekten Sven Magnus Sjögren in, och han arbetade fram de skisser som visas här intill. Tanken är att Restaurang PIR ska bestå av tre 20-fots containers med ett 30-tal sittplatser ute på hamnpiren, så att hela härligheten enkelt kan flyttas bort när höststormarna börjar vina in. Sedan ställs de tillbaka på piren igen lagom till nästa säsong:
– Det konceptet har fungerat väldigt väl med glasskiosken, så det tror vi verkligen på, säger Müntzing, som tänker sig att Restaurang PIR ska vara öppen från maj till september.
– Vi siktar på att hålla öppet mellan 12 och 22 när det är gott väder. Kanske till 23 vid något enstaka tillfälle, men inte senare, fastslår han.

I Restaurang PIR ska både Kullaviksbor och båtgäster kunna njuta av prisvärda och vällagade rätter med något gott att dricka till:
– En mustig fisksoppa med svalkande gott vitt vin, eller kanske en riktigt rejäl högrevsburgare med alla tillbehör, exemplifierar Müntzing, och påpekar att bra kvalitet är A och O.
– Absolut! Och det ska vara prisvärt, avslutar han.

PIR_2 PIR_3